Sjukvårdsprodukter

Användningsområden

Material till sjukvårdsprodukter

Behöver ni skräddarsytt svensktillverkat material till tätning, filtrering eller desinfektion inom sjukvården? Vi tar fram material till sjukvårdsprodukter - anpassat efter era behov.

Kontakta oss

Det nya Coronaviruset Covid-19 har orsakat stor brist på sjukvårdsmaterial som skyddsmaterial inom vården. Vi på Specialplast kan erbjuda snabba leveranser av högkvalitativa filter, skummadrasser och tätningsmaterial som är lätta att desinficera och som håller exceptionell kvalitet även vid hög belastning.

Tätningslister, tvättlappar, skumgummimadrasser till sjukhussängar m.m

Vi på Special-Plast erbjuder:

  • Tätningslister för tillverkning av skyddsvisir, skyddsmasker och annat sjukvårdsmaterial
  • Tätningslister och tätningsmaterial anpassade till rum och sjukhuslokaler eller karantänrum. Ideala som exempelvis tätninglister mellan fönster, rum, dörrkarmar, jalusier, etc.
  • Tvättlappar i skumgummi, och tvättsvampar att vidareutveckla och använda för t.ex desinfektion. Lätthanterligt och tåligt material för tillverkning av städmaterial eller desinfektionsmaterial för hälso och sjukvård.
  • Filter för effektiv filtrering av oönskade partiklar. Perfekt material för att utveckla ventilationsfilter eller produkter för filtrering mellan rum, fönster, ventilation, m.m.
  • Skumgummimadrasser s.k röntgendynor – lättskötta dynor/skummadrasser anpassade för röntgenundersökningar.
  • Operationsmadrasser och operationsdynor – skummadrasser till sjukhussängar. Vårt material till dessa dynor är mycket lätt att desinficera och hålla rent mellan användningar.

Svensktillverkade filter, skummadrasser och tätningslister till sjukvården

Materialen är lätta att anpassa till applikationer för medicinsk utrustning och skyddsmaterial, och vi skräddarsyr alla våra produkter efter hur just era behov ser ut.

Samtliga av våra material – filter, tätningslister till visir och ansiktsmasker/skyddsmasker och material till tillverkning av operationsmadrasser – är svensktillverkat i skumplast, skumgummi eller liknande lättskött material.

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.