,

Vad har plasttillverkning för miljöpåverkan?

Plast är ett ständigt diskuterat ämne. Det är med säkerhet ingen som undgått diskussionen om situationen i våra världshav. Det är viktigt att komma ihåg att våra produkter oftast inte används som engångsprodukter som sedan går direkt i soporna efter fem minuters användning.

Vi tillverkar till stor del produkter som är värme eller kylisolerande som på så sätt har en positiv inverkan på energiåtgången hos de applikationer som våra plaster skyddar. Våran egen bedömning är att påverkan från våra produkter är väldigt liten. Den största delen av våra produkter återvinns som brännbart och går åt till att producera bland annat fjärrvärme. Utan detta plastspill måste värmeverken importera olja eller gas för att sköta samma uppgift.

En betydande del av våra produkter tillverkas av redan återvunnen plast, så kallad Bonded Foam. Det är en råvara tillverkad av rester av skummad Polyuretan. Användningsområdena är många men materialet lämpar sig väl till ljudisolering och ses ofta som underlag till exempelvis gymgolv, eller som ljudisolering både i rum och runt motorer av olika slag.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.