ESD plast

ESD står för Electrostatic discharge – statisk elektricitet som överförs mellan föremål. I branscher eller tillämpningar där elektroniska komponenter förekommer kan statisk elektricitet orsaka skador på personer, föremål och ekonomin. Därför är det viktigt att vidta åtgärder i vissa sammanhang.
Special-Plast erbjuder flertalet material som är ESD-klassat för skydd av elektrostatiska urladdningar.

Kontakta oss
Visa filtrering

Materialfiltrering

Materialfamilj
Tillverkning
Kvalité
Klassificering

Vad är ESD-plast?

ESD plast är olika typer av plaster med speciella elektriskt urladdande egenskaper, som kan skydda föremål känsliga för just statisk elektricitet. Vi på Special-Plast erbjuder ett brett utbud av ESD-materialer för olika sammanhang.

 

Våra ESD-plaster 

 

Antistatisk plast

Antistatiska plaster används för att det skyddar mot ESD, elektrostatisk urladdning. Elektriskt ledande plaster riskerar att skada eller förstöra komponenter och verktyg under till exempel transport eller tekniska appliaktioner. Här är det viktigt att man använder plaster som leder bort elektriciteten på ett selektivt sätt.

 

Konduktiv plast

Konduktivitet är ett mått på hur pass bra ett material kan leda elektricitet. Till exempel så är metall ett material med mycket hög konduktivitet. Konduktiv plast används för tillämpningar där det är viktigt att man inte laddar upp föremål med statisk elektricitet.

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.