Konduktiv plast

Letar du efter ett material som är både hållbart och ledande? Vår konduktiva plast är speciellt utformade för att uppfylla dina elektriska behov. Förmågan att leda elektricitet kallas konduktivitet, och är en term som används när man beskriver material där värme W/(m·K)
eller elektricitet A/(V·m) kan förflyttas – alltså leds. Här hos Special-Plast hittar du termoplaster med olika elektriska egenskaper.
Inom industrin, kanske främst elektronikindustrin, är material som konduktiv plast högst användbara och använda.

Kontakta oss
Visa filtrering

Materialfiltrering

Materialfamilj
Tillverkning
Kvalité
Klassificering

Plaster med elektriska egenskaper 

Konduktiv plast används vid tillämpningar där det är viktigt att statisk elektricitet inte laddas upp i materialet. Ibland måste applikationer, människor och känslig utrustning skyddas och de elektriska egenskaperna användas på korrekt sätt. Plast har i allmänhet isolerande egenskaper, men konduktiv plast och gummi har modifierats för att få sina elektriska egenskaper – och det finns en rad fördelar gentemot andra material.

 

Konduktiv plast: 

  • Skyddar mot statisk laddning
  • Skyddar mot elektromagnetiska störningar
  • Kan användas för att kontrollera elektriska fält

Våra konduktiva plaster är hållbara, går att återanvända och är ett bättre ekonomiskt val än komponenter av metall.

Har du frågor om våra produkter? Varmt välkommen att kontakta Special-Plast, så hjälper vi dig!

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.