EPDM

Cellgummit EPDM är en förkortning av etenpropendiengummi, på engelska Ethylene Propylene Diene M-class. Det är en terpolymer av eten, propen och dien – som tillför dubbelbindningar. Det är ett spänstigt material med slutna celler och kan användas för alla möjlig sorters packningar/tätningar och klarar de mer extrema väderlekarna med väldigt god livslängd.

Visa filtrering

Materialfiltrering

Materialfamilj
Tillverkning
Kvalité
Klassificering

Cellgummi EPDM 

EPDM har, som alla gummisorter, en exemplarisk elastisk förmåga. Men jämfört med andra gummin har EPDM speciella egenskaper som gör att det klarar högre och lägre temperaturer, ner till -35°C. Tack vare det är materialet mycket lämpligt som tätningsmaterial.

Vi på Special – Plast erbjuder EPDM Cellgummi både i block, ark och rullvara, som sedan kan kapas ned och bearbetas enligt önskemål, och det går att få i olika färger.

 

EPDM-gummi: egenskaper och användningsområden 

EPDM har hög motståndskraft mot värme och kyla, och det finns ingen risk för ozonsprickor. Därför passar det jättebra utomhus. EPDM används ofta inom bilindustrin och lever upp till de hårda materialkrav som råder där – men materialet är tillämpbart inom i princip alla branscher. Det klarar temperaturer ner till – 35 °C och det finns en mängd användningsområden, som:

  • O-ringar
  • Packning
  • Fönster/dörrtätning
  • Kabelisolering
  • Transportband
  • Slangar
  • Ansiktsmasker
  • Taktäckning

 

Köp EPDM hos Special – Plast 

Är du intresserad av EPDM cellgummi? Special – Plast arbetar ständigt med kundanpassade lösningar och individuella förutsättningar. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig! 

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.