Filterskum - skum till olika filter

Kontakta oss
Visa filtrering

Materialfiltrering

Materialfamilj
Tillverkning
Kvalité
Klassificering

Filterskum 

Filterskum är en typ av PUR-skum, dvs polyuretanskum. Våra filterskum kan användas som filtrering i allt från fläktkåpor i köksfläktar industrifläktar eller ventiler, till akvarier eller andra typer av rengöringsmaskiner. Filterskummens portäthet mäts i PPI: “Pores per inch”. De filterskum med hög PPI har därför många porer per tum – vilket bildar ett finporigt skumfilter, och låg PPI innebär ett mer grovporigt skumfilter. 

Skumfilter med olika egenskaper 

Här finner du bland annat: 

  • Filterskum RT20
    RT20 tillhör materialfamiljen brandklassade filterskum, och är ett mycket populärt skumfilter. Materialet är värmetåligt och kan därför användas i många olika typer av fläktapplikationer.
  • Filterskum 80 PPI

Ett finporigt typ av filterskum för både luftfiltrering och andra typer av filtrering av små partiklar.

  • Filterskum vattenfilter
    Skumfilter för effektiv filtrering av vatten i exempelvis akvarier, eller andra vattentankar. 

Välkommen att ta kontakt med oss på Special-Plast för en offert, eller för mer information kring våra filterskum!

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.