Plastazote

Kontakta oss
Visa filtrering

Materialfiltrering

Materialfamilj
Tillverkning
Kvalité
Klassificering

Plastazote 

Här finner du några av våra varianter av LDPE-skum från materialfamiljen Plastazote. Dessa LDPE-material består av mjuk termoplast med täta celler som varken släpper in eller ut luft/fukt. Materialet är fjädrande och får en väldigt hög draghållfasthet. Förutom till isolering eller som emballage passar dessa Plastazote-material lika bra för enkla emballage och tätningar som för mer tekniskt krävande applikationer i flygplan, satelliter och liknande. 

Plastazote-material för högpresterande applikationer 

I vårt sortiment finns: 

  • Plastazote EV45CN
    EV45CN är ett tekniskt avancerat Plastazote-skum med bland annat elektriskt ledande egenskaper. Materialet är finporigt och har en diskret svart färg – mycket populärt för applikationer med höga krav.  
  •  Plastazote LD45FR
    LD45FR är ett PLastazote-material i form av polyetenskum med slutna celler. Plastazote LD45FR lever upp till höga brandkrav, och kan därför användas i allt från flygplan till ubåtar.

  • Plastazote LD18
    LD18 ifrån Zotefoams är ett tekniskt skum som har låg volymvikt och exklusiv känsla. 

 

Välkommen att ta kontakt med oss på Special-Plast för en offert, eller för att få veta mer om våra Plastazote-material!

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.