Sensaten

Har du tältat någon gång? Då har du med stor sannolikhet legat på ett liggunderlag av sensaten. Sensaten är ett polyetenskum, en LDPE-plast, som används för en rad olika saker.
LDPE står för lågdensitetspolyeten och är en mjuk termoplast med täta celler. Det gör att LDPE har hög luft- och vattentäthet.

Kontakta oss
Visa filtrering

Materialfiltrering

Materialfamilj
Tillverkning
Kvalité
Klassificering

Stort utbud av sensaten 

Här på Special-Plast hittar du ett stort sortiment av sensaten. Egenskaperna varierar efter sort. Vi kan erbjuda materialet med flera olika egenskaper, till exempel:

  • Brandklassad
  • God stötdämpning och vibrationståligt, beroende på tjocklek
  • Tål värme och kemikalier
  • Luft och fukttät
  • Ogenomträngligt för bakterier och mögel

Av alla material vi på Special-Plast tillhandahåller så är det förmodligen sensaten SP20 som har flest användningsområden – en stor favorit!

Vår sensaten finns som tvärförnätad rullvara och tvärförnätad blockvara.  

Sensaten är ett mångsidigt material  

Vi hjälper dig gärna med att anpassa sensaten enligt dina behov och önskemål. Det går att skära till i många olika storlekar, och går även att laminera, tejpa eller limma ihop – om man behöver tjockare delar.

De vanligaste färgerna vi saluför är vit, svart eller antracitgrå, men kontakta oss gärna om du har behov av speciella färger eller former. Sensaten CA30  finns i många färger och lämpar sig bra till båtdynor, då den inte suger åt sig vatten, eller som tätningsmaterial vid byggen.

 

Har du frågor om våra sensaten? Du är varmt välkommen att kontakta Special-Plast

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.