,

Vad är det för skillnad mellan gummi och plast?

Skillnaden mellan plast och gummi är att gummi är att betrakta som en naturprodukt, det kommer från ett träd där man binder råmaterialet. Plast är en oljebaserad produkt.

Både plast och gummi består av polymerer. Vissa polymerer är uppbyggda av naturligt förekommande föreningar, medan andra polymerer är syntetiska. Bägge typer av föreningar är mycket användbara och flexibla vid framställning av olika föremål och produkter.

Plast är ett exempel på en syntetisk polymer, medan gummi är en naturlig polymer. Skillnaden mellan polymerernas ursprung, utgör alltså den största skillnaden mellan gummi och plast.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.