, , ,

Vad är kallskum?

Kallskum är en högelastisk polyeter – förkortas ibland HE – och utgör en av underfamiljerna till polyeter.

Kallskum som material liknar polyeter på flera sätt, exempelvis används det ofta i bekvämlighetsprodukter där det behövs en extra fjädrande struktur – så som i dynor, madrasser osv.

Kallskum har till skillnad från polyeter, en större och mer oregelbunden cellstruktur , vilket ger den extra kraft att kunna fjädra tillbaka en tyngd, än vad ren polyeter har. Det innebär också att exempelvis en madrass i kallskum upplevs extra komfortabel att ligga på, eftersom den ger en jämnare avlastning tack vare cellstrukturen. Kallskum är liksom polyeten helt allergineutralt, och kan därför användas direkt mot huden. Materialet har en lång livslängd, och innehåller tillsatser som gör det brandskyddat och flamskyddat. Kallskum kan därför med fördel användas i offentliga miljöer, exempelvis i båtar, bussar eller liknande.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.