,

Vad är mjukplast?

Mjukplast är, precis som namnet skvallrar om, en mjukare och mer flexibel typ av plast. Vi på Special-Plast brukar definiera mjukplast som: den typen av plast som böjer sig / viker ihop sig – om du viker ihop den. Hårdplast spricker om du utsätter den för samma typ av behandling.

Mjukplast innehåller ofta fler ämnen, och är uppbyggd av flera steg under sin konstruktion, än vad hårdplast är. Mjukplast finns ofta i produkter som exempelvis sopsäckar, plastpåsar, plastfolie, m.m.

Vi på Special-Plast erbjuder en skummad plast, dvs en plast som ger efter för tryck. Eftersom våra mjuka plaster är skummade, innehåller de relativt mycket luft, och därmed ganska lite plast, jämfört med exempelvis mjukplast i livsmedelsemballage.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.