,

Är polyuretan brandfarligt?

I sin rena form kan polyuretan vara brandfarligt, det kommer dock aldrig självantända utan behöver en brandkälla för att kunna fatta eld. Behöver ni ett material som har de fördelar som Polyuretan har, men som också är garanterat brandklassat? Självklart har vi på Special-Plast material i lager även för detta. 

Vid tillverkning av brandklassad Polyuretan blandar man in brandhämmande medel i materialet. På så sätt får man fram polyuretan som garanterat inte är brandfarligt, och ni kan vara säkra på att kunna leva upp till den fastställda brandklassen från försäkringsbolag/regelverk etc. Välkommen att kontakta oss om du är osäker eller behöver mer information!

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.