Vad är cellplast?

Cellplast är ett mångsidigt material, ett av de vanligast förekommande inom byggindustrin. Ibland används benämningen skumplast och ett för många välkänt exempel är frigolit, från början ett varumärke men numera synonymt med cellplast. Materialet används ofta till olika slags isolering, i allt från väggar och tak till krypgrund eller ljudisolering. Som isolering i husgrunder är det överlägset det mest använda materialet. Cellplast har många användbara egenskaper. Det har låg densitet och värmeisolerar bra. Cellplast är unikt vattentåligt, och kan dränkas under vatten med bibehållen isoleringsförmåga.

Ofta hittar man hård cellplast i två olika varianter som tillverkas på olika sätt, EPS som står för expanderad cellplast, och XPS som står för extruderad cellplast. Båda används i byggindustrin. Det finns också mjuk cellplast, vars egenskaper gör att det går att använda till möbelstoppning.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.