Vad är för fördelar och nackdelar med plast?

Plast är ett material som väcker känslor. De flesta känner till att tillsatser kan skapa risker för hälsan och miljön, och att plast aldrig bryts ner. Det syns i världshaven, där 150 miljoner ton plast flyter omkring. Men det är felaktigt att plast enbart är ett problem, det finns fördelar också, även för miljön.  

Plast är användbart, mångsidigt, flexibelt, beständigt och kostnadseffektivt. Det gör plast populärt och vanligt förekommande. Plast är inte ett enda material, utan flera, och kan varieras i det oändliga. Tillverkningsprocessen är ofta enkel och snabb. Det korroderar aldrig och är i princip underhållsfritt. Plast är tåligt och hållbart, klarar hetta och kemiska ämnen. Det finns också olika typer av bioplast, som bryts ner i naturen. Allt detta gör att plast kan vara mer miljövänligt än andra alternativ.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.