, ,

Vad är polyeter?

Polyeter är en polyuretan, dvs en speciell underliggande materialfamilj av polyuretanskum.

Polyeter har en relativt oregelbunden cellstruktur, och mycket bra komfortegenskaper, vilket gör materialet speciellt bra för tillverkning av bekvämlighetsprodukter, så som madrasser, dynor eller liknande. Ett av de största användningsområdena för polyeter är just säng- och möbelindustrin.

Produkter tillverkade av polyeter blir mycket mekaniskt motståndskraftiga, i den meningen att materialet får en bra fjädrande effekt. Produkter tillverkade av polyeter tenderar också att vara mycket motståndskraftiga mot väta och fukt.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.