, ,

Vad är polyuretanskum?

Polyuretanskum är en en form av råvaran polyuretan. Polyuretanskum kallas ofta för “skumgummi”, trots att det alltså är en form av plast.

Polyuretan är en grupp av polymerer – en plastråvara – som är särskilt lämpad till att tillverka vaddering, stoppning, isolering eller andra bekvämlighetsprodukter. Polyuretanskum är flexibelt, det kan tillverkas i en mycket mjuk och fjädrande form eller i ett hårdare format, samtidigt som materialet har mycket god slitagebeständighet och väldigt goda isolerande egenskaper.

Polyuretan som material har funnits i mer än 50 år, och använts till en uppsjö av olika ändamål.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.