,

Vad har HDPE-plast för egenskaper?

HDPE står för polyeten med hög densitet och är alltså styv polyeten. Ibland används förkortningen PE-HD.

Fysikaliska egenskaper hos HDPE-plast är bland annat dess goda beständighet mot fukt och kemikalier. HDPE är ett återvinningsbart material och kan i återvunnen form bli till nya förpackningar eller exempelvis avloppsledningar. De elektriska egenskaperna är goda och HDPE är vattentåligt. En annan fördel är att det är billigt att tillverka.

Användningsområden för HDPE-plast

HDPE används ofta som förpackning till flytande livsmedel, till exempel mjölk, och även för rengöringsmedel. Men det återfinns också i produkter som motorolja samt inom industri, konstruktion och jordbruk. HDPE plast ska inte hettas upp över 110 grader Celsius.

Beställ HDPE plast

→ Se alla våra produktmaterial

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.