Hur fungerar väggabsorbenter som ljuddämpning för vägg?

Behöver du material för ljuddämpning som fungerar på vägg, golv eller tak? När det gäller att effektivt hantera ljud och buller i olika miljöer finns flera alternativ att välja mellan. Vi på Special-Plast erbjuder exempelvis Bonded Foam, ett mångsidigt material som har utmärkta bullerdämpande egenskaper. Med olika densiteter tillgängliga kan vi anpassa materialet för att möta dina specifika behov, oavsett om det är på kontorsväggar, gymgolv, musikstudior eller andra bullerutsatta områden.

Läs mer om polyuretanskum som isolering

Boanded Foam: återvunnet och effektivt som väggabsorbent

Bonded Foam är en hållbar lösning för ljudabsorption. Detta material tillverkas genom att limma och komprimera återvunnet restmaterial, vilket skapar nya block som kan anpassas efter olika behov av oljudsbekämpning. Bonded Foam är ett 100% återvunnet material och har utmärkta ljudabsorberande egenskaper. Den finns i olika densiteter för att effektivt dämpa specifika frekvenser. Det här materialet är idealiskt för att minska ljudnivåerna i miljöer där buller från exempelvis vikter och utrustning behöver kontrolleras, som i gymmiljöer där vikter släpps och skramlar mot golvet. För offentliga miljöer och olika typer av arbetsplatser är Boanded Foam också idealt. Man kan också kombinera Boanded Foam med material som polyuretanskum (Länk) genom att laminera ihop dem med varandra, och på så sätt få en unik produkt som slår ut flera frekvenser.

Gummiduk för ljuddämpning till väggarna

Special-Plast erbjuder gummiduk, en mångsidig ljudabsorbent som används för att effektivt hantera buller. Detta material är anpassningsbart och används i en rad olika situationer där ljudreduktion behövs. Materialet har utmärkta bullerdämpande egenskaper och går att anpassa för att möta specifika behov där man vill skapa tystare och mer bekväma miljöer.

Anpassa väggabsorbenter efter frekvens och behov

När man väljer ljudabsorbenter är det viktigt att överväga vilken specifik frekvens som behöver dämpas. Både Bonded Foam och gummiduk finns i olika densiteter, och valet av densitet beror på vilket frekvensområde som ska hanteras. Anpassa materialvalet efter dina unika bullerproblem för att uppnå bästa möjliga ljudabsorption. Oavsett om du behöver kontrollera ljud i ett gym, en musikstudio eller någon annan typ av arbetsplats gör du rätt som vill hitta en skräddarsydd lösning. Både Bonded Foam och gummiduk kan anpassas för att möta dina unika behov och ge bästa möjliga resultat.

Kontakta Special-Plast när du behöver ljuddämpning för vägg

Skapa en lugn och tyst omgivning där det behövs som mest! Med professionell rådgivning och skräddarsydda, ljudabsorberande material från Special-Plast. Vi är dedikerade till att hjälpa dig att hitta de bästa lösningarna för dina behov, oavsett vilket material du är intresserad av för att bekämpa buller. Våra produkter är tillverkade av återvunna råvaror och är både miljövänliga och effektiva. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att skapa en bättre akustisk miljö.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.