Vilka egenskaper har plast?

Plast är egentligen inte ett eget material utan flera olika, vanligtvis tre eller fyra polymerer med tillsatser. Tillverkningsprocessen är ofta enkel och snabb, vilket gör att det krävs mindre energi än vid tillverkning av andra material. Plastens långa livstid är en fördel och plast kan användas om och om igen, och även återvinnas och bli till nya produkter.

Egenskaperna hos plast resulterar i oändligt många användningsområden och möjligheter. Med plast får man ett alternativ till andra material, som metall. Men det är också ett material som tillverkas för sina egna egenskapers skull. Beroende på metod för bearbetning kan det ges olika egenskaper som lätt, starkt eller kemikaliebeständigt. Och för att addera ytterligare karaktärsdrag kan man modifiera plasten med till exempel flamskyddsmedel eller friktionsnedsättare.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.