,

Vad är polyuretan?

Polyuretan (PUR) är en plastråvara, en slags materialfamilj, som i sin skummade form lämpar sig väldigt väl till att tillverka en viss typ av plast, ofta i form av produkter för bekvämlighetsändamål.

Polyuretan är en grupp av polymerer som kan ges mycket olika materialegenskaper i en uppsjö av olika format, från skum till isolering av hus, till madrasser eller annan typ av vaddering. Ofta går exempelvis polyuretanskum under benämningar som “skumgummi”, fast det är en typ av plast. Polyuretan kan utgöras av massivt material eller skum, mjuk elastomer eller hård.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.