,

Vad är LDPE plast?

LDPE-plast står för lågdensitetspolyeten. Lågdensitetspolyeten utgörs av en mjuk termoplast med täta celler, som alltså inte släpper igenom luft eller vatten.

LDPE-plasten är därför inte fjädrande på samma sätt som exempelvis polyuretanskum, som innehåller öppna celler (luftfyllda hålrum).

Tack vare LDPE-plastens högre mekaniska motståndskraft lämpar den sig väldigt väl för emballerande eller isolerande ändamål, och har mycket god stötdämpning. LDPE-plasten är tålig mot både värme och kemikalier, är lätta att försegla, infärga, samt relativt lättviktiga.

Motsatsen till LDPE-plast är HDPE-plast, vilket står för högdensitetspolyeten. HDPE-plast består av snävare molekyler än LDPE-plasten, vilket gör HDPE-plasten mycket hårdare och tätare samt med högre draghållfasthet än LDPE. HDPE-plast används därför ofta i tillverkningen av mer formbeständiga robusta kärl, så som exempelvis soptunnor i plast, vattenrör eller barnleksaker.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.