Utskärning av gummi

Om oss

Vi har tillverkat plast i Sverige sedan 60-talet

Special-Plast är ett familjeägt företag som tagit fram lösningar för allt från emballage till ljudabsorbenter ändå sedan vår start i början av 1960-talet.

Kontakta oss

Under det glada 60-talet blomstrade industrierna och detsamma gjorde behovet av skumplast och andra cellmaterial. Användningen varierade då som nu, mellan allt från emballage och fordonsinredning till vaddering i en mängd olika konsumentorienterade produkter. Under de efterföljande decennierna har mycket fokus legat på att förfina teknik och maskinell utrustning för att kunna möta de aktuella behoven av produkter.

Skumgummidämpning

Special-plast idag – medvetna material med många möjligheter

Vi på Special-Plast kan idag erbjuda en mycket stor bredd av material – allt från PUR-skum, LDPE, till gummi samt cellgummi – för industriapplikationer till både inhemsk användning så väl som för export över hela världen.

Våra produkter inom skumplats, cellgummi, PUR-skum och LDPE, används i allt från:

  • bekvämlighetsprodukter (dynor och madrasser)
  • filtrering
  • som material för värme- eller ljudisolering,
  • samt för tekniska applikationer.

Vi har ett stort lager men framförallt har vi mycket stora materialkunskaper och mer än 60 års erfarenhet av branschen. Tack vare denna unika kombination kan vi tillgodose en stor bredd och variation av behov hos våra kunder, och förse dem med allt från en första prototyp, till en skräddarsydd serietillverkning.

Plast- och cellmaterial med miljötänk – vad innebär det?

Idag är det en stor utmaning för många industrier att möta dagens krav på material som inte belastar miljön varken vid framställning, under användning, eller när produkten går mot sin livscykels slut.

Vi på Special-Plast använder oss enbart av material framtagna med den senaste tekniken, och säljer inte plaster som riskerar att hamna i haven, utan tvärtom återvinns våra material till fullo efter att produkten blivit uttjänt. Produkterna vi säljer är utvecklade för att uppfylla våra kunders behov. Vi jobbar hårt för att rekommendera material som minimerar miljöpåverkan. Exempelvis värme/kylaisolering eller ljudisolerindämpning för arbetsmiljö.

Vill du veta mer om hur vi på Special-Plast arbetar för att bidra till minskat klimatavtryck? Tveka inte att ta kontakt med oss så berättar vi mer!

Våra medarbetare
Plastskola skolbänkar

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.