, ,

Fungerar polyuretanskum som isolering?

Letar du efter ljudisolerande material?

Det finns många anledningar till att vilja ljudisolera olika miljöer eller utrymmen. Det kan handla om musikstudios, kontor eller offentliga byggnader. Med hjälp av olika material och tekniker kan man effektivt minska ljudnivån och skapa en tystare och mer produktiv miljö.

Ett av dessa material är polyuretanskum, som har visat sig vara en utmärkt lösning för att absorbera ljudvågor och förbättra akustiken i olika rum.

Läs mer om olika material för isolering

Det här är polyuretanskum

Man framställer polyuretanskum genom under kontrollerade förhållanden blanda två huvudkomponenter, en polyol och en isocyanat.  Denna kemiska reaktion resulterar i att det bildas ett skummaterial. Det har många användningsområden på grund av dess mångsidighet och unika egenskaper. Polyuretanskum kan vara i form av öppet cellskum eller stängt cellskum, och egenskaperna kan variera beroende på de specifika kemikalier som används och hur de blandas.

Några egenskaper och fördelar hos polyuretanskum

Att polyuretanskum är en utmärkt isolator när det gäller värme och ljud har vi redan förklarat, men det här materialet har också andra användbara egenskaper, som:

  • Hållbarhet: Det är ett hållbart material med god motståndskraft mot tidens tand
  • Formbarhet: Det kan formsprutas eller formskäras i olika former och storlekar
  • Fjädrande egenskaper: Många polyuretanskum har elastiska och stötdämpande egenskaper, vilket gör dem lämpliga för användning i madrasser, stoppning och sportutrustning
  • Anpassningsbar konsistens: Genom att ändra formuleringen av polyuretanskum kan man kontrollera dess densitet, styvhet och andra egenskaper för att passa specifika applikationer.

Den perfekta lösningen för ljudisolering

Ett exempel på polyuretanskum som är speciellt utformat för ljudisolering är Polyester ES 25 Grå. Detta material har blivit en favorit inom ljudteknik på grund av dess egenskaper när det gäller att absorbera ljudvågor. Det används ofta i miljöer där akustik är av yttersta vikt – som musikstudios och inspelningslokaler.

Så fungerar vårt polyuretanskum för isolering

Polyester ES 25 Grå fungerar genom att absorbera och dämpa ljudvågor. Den här typen av skum är särskilt effektiv när det gäller att reducera ljud i högre frekvenser, som tal och musikinstrument. Det gör det till det perfekta valet för musikstudios, där ljudkvaliteten är så viktig. Genom att minska ljudreflektioner och eko kan det skapa en tystare och mer kontrollerad ljudmiljö, vilket såklart är avgörande för inspelning och ljudproduktion.

Se vårt utbud av polyuretanskum

Brandsäkerhetsklass: Fireflex FS 30

Förutom dess överlägsna ljudisolerande egenskaper finns Polyester ES 25 Grå även i en brandsäker variant – Fireflex FS 30. Denna version är UL94 brandklassad och godkänd för användning i offentliga miljöer där brandsäkerhet är viktig. Detta gör det till ett mångsidigt val för en mängd olika applikationer där ljudisolering och brandsäkerhet är prioriterade.

Skaffa polyuretanskum för isolering hos Special-Plast

Oavsett om det handlar om byggnadsisolering, ljudisolering eller andra tillämpningar, kan Special-Plast erbjuda skräddarsydda lösningar som möter dina specifika krav. Med vår hjälp kan du vara säker på att din isolering kommer att vara effektiv och pålitlig.

Kontakta oss så pratar vi mer!

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.