,

Vad är polypropen?

Polypropen – PP – är en vanlig termoplast. Egenskaper som låg densitet men hög hållfasthet gör polypropen till ett uppskattat material för en mängd olika applikationer.

Polypropen används till leksaker, förpackningar och köksmaskiner, samt till exempel kontorsmaterial och inom teknisk industri. Men polypropen är inte lämpligt för föremål som utsätts för slitage och heller inte för kallt väder, då det blir sprött och går sönder. I obehandlad form bryts det ner av UV-strålning. Polypropen är beständigt mot korrosion och lösningsmedel.

Polypropen (PP-plast) – ett miljövänligare alternativ

Som med andra termoplaster är en egenskap hos polypropen att det går att smälta ner och återvinna för nya produkter, ett obegränsat antal gånger. Polypropen anses vara en av de mest miljövänliga plasterna. De elektriska egenskaperna gör polypropen till en bra elektrisk isolator, dock kan problem med statisk elektricitet uppstå.

Läs mer om Polypropen vs polyeten här

 

→ Se alla våra produktmaterial

Beställ Polypropen

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.