,

Vad är PVC-plast?

PVC står för polyvinylklorid och är en av de vanligaste plastsorterna i världen. Ofta kallas det för vinyl. PVC brukar delas in i två former, styv PVC som kallas PVC-U eller r-PVC, vilket står för unplasticised respektive rigid. Mjuk PVC kallas PVC-P, platicised. Hård och mjuk PVC har skilda egenskaper. Några av hård PVC plast egenskaper är att det är kemikalieresistent, är tåligt och har lång livslängd. Därför används det ofta till produkter som ska ha lång beständighet. Idag används PVC i till exempel vindkraftverk. Mjuk PVC används i allt från leksaker och kläder till matförpackningar och i byggindustrin. För att mjuk PVC ska få sina rätta egenskaper tillsätts mjukgörare i tillverkningsprocessen. Dessa mjukgörare har varit omdebatterade och sedan 2015 är skadliga mjukgörare förbjudna inom EU.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.