Tekniska applikationer

Användningsområden

Tekniska applikationer

Teknisk skumplast kan användas till exempelvis isolering eller tätning i miljöer med höga krav eller där högt tryck och slitage förekommer.

Kontakta oss

Teknisk skumplast

Vi har ett stort utbud av tekniska skum. Med detta menar vi plaster med speciella egenskaper framtagna för att leva upp till specifika krav och önskemål. Exempel på detta kan vara elektriskt konduktiva plaster (med elektrisk ledningsförmåga) eller isolerande material som tål högre temperaturer än vad man normalt sett ser. Den här typen av teknisk skumplast kan användas till exempelvis isolering eller tätning i miljöer med höga krav eller där högt tryck och slitage förekommer.

Teknisk plast till många användningsområden

Exempel på praktiska användningsområden:

  • Monteringsmattor för montage av kretskort
  • Emballage till elektroniska komponenter som inte får utsättas för statisk elektricitet.
  • Kondensisolering i elektriska skåp
  • Tätning och isolering i extrema miljöer, såsom flygplan, ubåtar och satelliter där kraven är höga på både material och dokumentation
  • Material till sjukvård så som röntgendynor.

Välkommen till oss på Special-Plast, vi vägleder er gärna genom processen att hitta rätt material anpassade för era produkter!

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.