,

Vad är polymer?

Polymerer utgör själva råvaran till de olika plaster som vi på Special-Plast tillverkar och tillhandahåller.

Polymererer är rent tekniskt kemiska föreningar: långa kedjor av separata monomerer. Polymerer finns både som konstgjorda och som naturligt förekommande molekylpolymerkedjor. Ett exempel på en naturlig polymer är gummi. Polymerer är extra långa, till skillnad från andra kedjemolekyler inom organisk kemi.

Konstgjorda polymerer i termer av konstruktionsmaterial, kallas ofta till vardags för “plaster”, det man egentligen menar är att material som baseras på polymerer kan utvecklas till olika typer av plaster. Beroende på vilka tillsatser som används, kan man ge de färdiga plastmaterialen olika egenskaper – så som mjukgörare, färg och liknande.

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.