,

Vilket är det bästa isoleringsmaterialet?

Det bästa isoleringsmaterialet, dvs det material som bäst uppfyller kraven på en fullgod isolering, är förstås olika beroende på vilken typ av isolering materialet är tänkt att användas till. Vissa material är bättre lämpade till att isolera från ljud eller vibrationer eller fungera som vaddering, andra material är idealiska för värme/kyla-isolering.  

 

Bäst isoleringsmaterial till stötdämpning respektive värme/kyla 

 

  • LDPE – LDPE-plast (lågdensitetspolyeten) är ett mjukt termoplast-material med täta celler. LDPE-plast lämpar sig extra bra till värme och kylisolering och stötdämpning.
  • Polyuretan (PUR) är i sin skummade form ett mycket bra material för akustisk ljudisolering inom allt från biografer till kontorslandskap och stomljud. Samt även som vaddering i bekvämlighetsprodukter. Polyuretanskum (PUR-skum) går ofta under benämningen “skumgummi”. 

Läs allt om polyuretanskum för isolering.

Man kan säga att det bästa isoleringsmaterialet är det rätta isoleringsmaterialet. Vilket material som slutligen används spelar stor roll både för arbetsmiljön med avseende på eventuella bullernivåer, men också för klimatet på lång sikt. 

Vi på Special-Plast jobbar alltid hårt för att kunna erbjuda rätt sorts bra optimerat isoleringsmaterial till rätt typ av användningsområde. 

Fråga oss gärna!

Har du fått svar på din fråga?

Kontakta oss om du behöver ytteligare hjälp.

Kontakta oss

Snabba leveranser

Vår Produktion ligger i Vallentuna, tre mil norr om Stockholm. Med närhet till både Europavägar och dom stora hamnarna i Stockholm och Kapellskär är transporter till och från oss något som går fort och smidigt.

Allt på samma ställe

6000 m² lager och 3500 m² produktionsyta på samma ställe. En våning upp sitter våra säljare, produktutvecklare och övrig administration. För dig som kund betyder detta att vi tryggt och snabbt kan hantera samtliga era ordrar av skumgummi, polyeter, epdm gummi eller andra mjuka material.